Härnösands Släktforskare

Evenemang hösten 2018

Våra möten har vi i i Mittnordensalen på Landsarkivet om inget annat anges och vi har självklart fri entré. Under kvällen hålls en paus för en fikastund.
18:00 Mittnordensalen, Landsarkivet
Ulrika Bodén

Folksångerskan Ulrica Bodén berättar om sitt sökande bland gamla visor från Ångermanland. En och annan sång blir det troligen också.

18:00 Mittnordensalen, Landsarkivet
Maria Nordlund

Förr höll man sig väl med småfolket och man spottade tre gånger över axeln om en svart katt sprang över gatan. Idag har idrottare särskilda ritualer inför en stor tävling och astrologens råd kan vara avgörande för vissa innan man tar ett beslut. Pedagog Maria Nordlund från Länsmuseet, talar om trolldom och folktro förr och idag.

12:00 - 16:00 Landsarkivet
Arkivens dag

Arkivens dag med öppet hus - i arkivstaden Härnösand. Landsarkivet har öppethus där bl.a. representanter från ett flertal arkivinstitutioner finns på plats för att berätta om sin verksamhet och allt spännande som arkiven innehåller. Detaljerat program kommer att publiceras längre fram på www.riksarkivet.se/harnosand. Härnösands släktforskare kommer att vara representerade på Lands- arkivet.

18:00 Mittnordensalen, Landsarkivet
Bo Anders Öberg

Mästaren i Anundsjö – Erik Andersson, föddes 1881 i närheten av Falun. Han gifte sig och bosatte sig på hemgården Nedre Slätta. Påverkad av vandringsprästen David Petanders predikningar lämnade han hustru och barn. - Vice ordförande i Föreningsarkivet Västernorrland, Bo Anders Öberg, berättar om Mästaren och om sin dokumentation av bönhus i länet.

18:00 Mittnordensalen, Landsarkivet
Roland Skoglund

Från Stentaflor till dataapp, tips och råd till din släktforskning. Roland Skoglund, ordförande i Upplands släktforskarförening ger råd efter mer än trettio års egen forskning.

Härnöforskare